zaterdag 24 januari 2009


RSS en Rssfeeds vinden


Wat zijn er ontzettend veel mogelijkheden op internet.
Het is alsof je iedere dag weer een nieuwe bloem plukt. En er zijn ontelbaar veel bloemen. Met weer wat vallen en opstaan is het gelukt netvibes aan mijn favorieten toe te voegen en ook om de RSS feeds te plaatsen. De pagina een beetje te ordenen door het aanmaken van meer tabs.
En daar zat nou de angel. Iedere keer wanneer ik weer wat had toegevoegd aan netvibes, en ik later de site weer opstartte kwam ik weer in het tabblad "algemeen"terecht, waardoor ik er weer helemaal niets van begreep..Goddank kon Yntskje me uit de brand halen, want ik was er intussen al weer behoorlijk gefrustreerd door.
Het is allemaal wel heel erg veel informatie, onmogelijk om alles bij te houden.
Soms doet al die informatie me denken aan een sketch van "van Kooten en de Bie" waarin ze mensen die teveel informatie op moeten nemen aanraden om zo nu en dan maar met een sticker op je voorhoofd rond te gaan lopen met het woordje "Vol" zodat iedereen weet dat je even met rust gelaten moet worden.
Wat ik ook leuk vond om te zien in de catalogus van bibliotheken Oost-Achterhoek dat ze ongeveer dezelfde lijst met veelgelezen boeken hebben als in Friesland en dat de TOP 10 actueel ook voor een groot deel overeenkomt.
Het zou handig zijn om in onze catalogus ook met RSS feeds te werken, zoals in de bibliotheken van Oost-Achterhoek waar je een RSS knop vindt nadat je op genre hebt gezocht.
Ik denk dan aan een Rss knop bij veelgelezen boeken of de nieuwe aanwinsten.
Ook heb ik de zoekmachines van Bloglines en Google Blogsearch toegevoegd aan mijn favorieten.
Nieuwe feeds over dans en theater toegevoegd aan mijn netvibes.
Maar nu wil ik weer wat verwijderen maar dat is me nog niet gelukt.
Heeft iemand daar al ervaring mee?
En ..houd ik me voor.."het blijft spelen"'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten